Friday, January 24, 2014

Sekuang cina sedap digoreng

Baru- baru nie aku terbaca satu blog mengatakan sekuang cina boleh digoreng. Jadi aku pun menjalankan aktiviti mengoreng sekuang cina.Sekuang cina masih ada  lebih dari buat desert tempoh hari.
Jadi proses membuatnya 

1) buang kulit

2) basuh sehingga bersih

3) potong nipis-nipis 

4) dan Goreng hendaklah sampai kekuningan sedikit baru diangkat.( tak perlu campur dengan apa2 bhn)

Goreng sehingga kekuningan
Siap digoreng

Inilah rupa buah sengkuang cina sebelum dibuang kulit dan digoreng.

Rasa buah sekuang cina memang sedap bila digoreng nak cerita rasa macam mana yeak..rasa macam ayam goreng pun ada rasa macam kentang goreng pun ada. Oleh itu jom goreng

0 Komen:

Post a Comment

Admin tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan,Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.